Vilken är din superkraft?

Therese Hoveman
Therese Hoveman

Grundare / Certifierad ledarskapsutvecklare

Det är absolut nödvändigt att gå på autopilot ibland och att bara göra saker utan att behöva tänka efter så mycket. Det låga varvtalet tillåter oss att fylla på våra energireserver och vår hjärna får behövlig vila. Att vara kvar i det läget allt för länge är dock inte speciellt nyttigt och det är ett slöseri med den enorma potential som du besitter. Låt oss därför ta reda på vad som krävs för att du ska börja använda dina superkrafter och dra nytta av din enorma potential!

Forskarna är alla överens om att vi människor endast använder en bråkdel av vår fulla potential. Den finns där, men vi tar sällan tillvara på den. Som guld som aldrig blir upptäckt och förädlat. Att koppla på den fulla potentialen kräver att vi anstränger oss extra mycket och vi homo sapiens är inte naturligt programmerade till detta. Vi vet att vi borde – men går det att välja en kortare, snabbare och enklare väg så tar vi oftast den. Dessutom har Jante gjort ett jättebra jobb över generationer. Många har svårt att rakt ut kunna kommunicera sina styrkor, däremot våra förbättringsområden eller svagheter som en del kallar dem, dem har vi stenkoll på. Både våra egna och andras.

Tanken med detta nyhetsbrev är att vi ska hjälpas åt att bli lite mer Anti-Jante.
Att vi gör en övning som hjälper oss att locka fram våra superkrafter. Redo? Då kör vi!

Ta ett blankt papper och dela upp det i tre kolumner. 

1) Som rubrik i första kolumnen skriv: Mina superkrafter

Lista så många av dina styrkor = superkrafter, som möjligt. Numrera dem från 1,2,3 osv.. Ta gärna hjälp av omgivningen och låt dem få vara med och bidra till din lista. (Det är dock viktigt att du har tänkt till själv innan och att du åtminstone har fått ner ett par av dina superkrafter innan omgivningen får ordet).

2) I nästa kolumn skriv rubrik: Så här ska jag utveckla mina superkrafter 2018

För varje superkraft – beskriv konkret hur du kan utveckla denna styrka under resterande del av 2018. Har du till exempel som styrka att du är s n ä l l så kanske en utveckling av denna förmåga skulle kunna lyda…Jag ska använda min snällhet till att hjälpa andra ännu mer. Jag ska anmäla mig som läxhjälp till en av skolorna i kommunen. Har du att du är d r i v e n kanske en vidareutveckling låter…Jag ska engagera mig politiskt och ta en större roll för att vara med och påverka samhället. Under 2018 ska jag undersöka vilket parti som jag skulle vilja engagera mig djupare i.

3) I tredje kolumnen skriver du rubriken: Nytta för min omgivning

Här listar du all den nytta omgivningen har av din utvecklade superkraft. Omgivningen kan vara arbetsgivaren, familjen, grannarna, släkten, vännerna. Var så konkret som möjligt.

4) Välj ut en av dina superkrafter

Jobba inte med alla superkrafter på en gång utan välj ut en i taget och fokusera på den fullt ut. När du känner att du tagit den så långt du kan, gå på en ny. Dokumentera gärna din resa skriftligen. Du kommer att växa, lära känna dig själv på ett djupare plan och bli stoltare över dig själv.  För precis som Jante verkar hämmande och leder in oss i negativa mönster, leder utvecklandet av superkrafter till positiva och stärkande spiraler. Dessutom smittar din positiva energi av sig och andra kommer att vilja kopiera dig. För visst finns det inget så stärkande och peppande som att befinna sig i närheten av drivna, positiva och engagerade individer?!

Önskar dig en fenomenal höst!

Pow!!!

Therese Hoveman
Ledarutvecklare – med rätt att uppmuntra till superkrafter

Relaterade artiklar

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Therese har i över tio års tid framgångsrikt utvecklat ledare och organisationer – många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer. 

Therese besitter över 25 års ledarerfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef, VD och styrelseordförande. Sedan 2012 driver hon eget inom ledarutveckling där Future On Board är ett eget utvecklat koncept.

Som ledarutvecklare strävar Therese ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter

Elle Hoveman

Elle Hoveman

KOORDINATOR UNGA PROFESSIONELLA OCH MARKNADSFÖRING

Stolt ambassadör för Future On Board - Young Professionals

Efter att ha gått programmet “Jag leder mig själv – anpassat för Unga Professionella!” utvecklade jag mitt sätt att tänka och jag förstod att min framtid ligger i mina händer. Att allt jag tänker och gör påverkar hur det går för mig. Det skapar också trygghet eftersom jag kan välja och att det är upp till mig hur jag vill forma mitt liv och min framtid.

Det är därför fullt naturligt för mig att vara behjälplig när vi arbetar med unga inom Future On Board. Jag är med och fixar mycket bakom kulisserna och jag säkerställer att programmet har ett innehåll och ett språk som passar den yngre generationen. 

Jag är mycket intresserad av färg och form, så jag har även en roll i att vara delaktig i framtagningen av marknadsföringsmaterial inom Future On Board.

Jan Lauritzen

Certifierad ledarutvecklare

Med nyfikenhet och empati uppmuntrar Jan dig att både upptäcka och nå din potential. Han ger dig de verktyg och den struktur som du behöver på din utvecklingsresa mot dina mål.

Jan har närmare 30 års ledarerfarenhet som bl a VD, inköpschef, logistikchef, produktionschef och Lean-manager inom multinationella industriföretag samt som egenföretagare.  

Som erfaren ledarutvecklare har han haft uppdrag i mer än 130 företag.  Hans pragmatiska och generösa stil gör att han alltid ser möjligheter, även när livet emellanåt kan vara tufft.

Erik Waesterberg

Certifierad ledarutvecklare

Erik möter dig med ett positivt, öppet sinne och ger dig verktyg att analysera din utvecklingspotential. Med engagemang och humor får du utmanande och kloka infallsvinkar som leder dig framåt. Hans intresse av dig både som människa och i din profession ger dig handlingskraft i ditt ledarskap.

Erik är civilingenjör och har tjugo års ledarerfarenhet som VD, marknadschef och konsultchef. Hans livserfarenheter som ledare och pappa leder till ständig utveckling och närvaro i mötet med dig som kund.

Mona Brenkle Gejer

Certifierad ledarutvecklare

Mona har en förmåga att få människor att tro mer på sin egen förmåga och potential. Hon vägleder dig till insikter som stärker dig och skapar förutsättningar för din utveckling.

Hon lyfter dig och utmanar dig med inlevelse och värme. Mona är civilingenjör, har studier i management, pedagogik och psykologi, är yoga- och meditationslärare med erfarenhet som chef inom stora och medelstora företag. Hon är själv i ständig utveckling genom en omättlig nyfikenhet.

Blir du nyfiken? Boka ett förutsättningslöst möte med Mona.

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Therese har i 15 års tid utvecklat ledare och organisationer. Många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer. 

Therese besitter över 25 års ledarerfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef, VD och styrelseordförande. Sedan 2012 driver hon eget inom ledarutveckling där Future On Board är ett eget utvecklat koncept.

Som ledarutvecklare strävar Therese ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med över 20 års erfarenhet av produktutveckling och ledarskap.

Andreas har alltid brunnit för det holistiska: en balanserad helhet. Dels för att man lättare kan vara autentisk (sitt riktiga jag och inte den man tror att man ska vara), dels för att man får ett flyt i livet; både privat och professionellt. Han närmar sig allt med ett funktionellt sinne och tvekar inte på att utmana eller testa något nytt. 

Kommentarer från Andreas tidigare medarbetare: “Engagerad och positiv med proaktivt samt affärs- och målinriktad. Nyfiken och villig att alltid lära sig något nytt. Öppen för nya idéer. Tror på individen och autonomi för denne. Håller inte på med micro-management. Tålmodig lyssnare, lätt att prata med och bra på att snabbt se helhet samt förstå hur man effektivt kommer vidare. Naturlig och lugn auktoritet men kräver ingen uppmärksamhet.”

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med en drivkraft att utveckla människor inom alla områden och nå uppsatta mål.

Ola är en livsbejakande, tävlingsinriktad och positiv trebarnsfar från Höllviken. Lång och bred ledarerfarenhet från bland annat Samhall, Procurator, Bergendahlsgruppen och IKEA. 

Ola är en “tuff mjukis” som gillar att utmana och är mycket tydlig. Han värdesätter struktur och resultat samtidigt som han är en mycket god lyssnare och mån om att alla ska trivas och må bra. Humor och öppenhet är också viktigt och Ola tycker att man inte ska ta sig själv på allt för stort allvar även om man brukar allvar. 

Olas värderingar – frihet, relationer och resultat – går även igen i hans roll som ledarutvecklare. “Du ska jobba med mig för att du vill. Inte för att du måste”. Även Ola tror på långsiktiga relationer. “Det finns inga genvägar till långsiktigt varaktiga resultat. Speciellt inte inom det vi arbetar med” menar Ola.

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med över 15 års erfarenhet från olika chefsbefattningar.

Lotta Stagne har en lång erfarenhet från olika chefsbefattningar och är väl bekant med en ledares utmanande vardag och miljö. Pressen som en ledare utsätts för och besluten de måste fatta. Lottas styrka är hennes eget självklara ledarskap, som ett resultat av en högst medveten och personlig utvecklingsresa, delvis ”tack vare” en utmattning kring millennieskiftet. Hon står hon idag för ett mänskligt, modigt och närvarande ledarskap.

Med en självklar förmåga bygger hon förtroende samt öppenhet och skapar en perfekt miljö för lärande och utveckling på hög nivå. Drivkraften har alltid varit utveckling i alla former och gärna tillsammans med andra.

Meriter

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Med över tio års erfarenhet inom ledarutveckling har Therese  framgångsrikt utvecklat hundratals ledare och ledningsgrupper. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer.

Therese har en bakgrund som civilekonom och besitter över 20 års erfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef och VD.

De företag Therese arbetat med visar på stärkt tillväxt och många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Therese strävar ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter