Gott Nytt 2022.4

Therese Hoveman
Therese Hoveman

Grundare / Certifierad ledarskapsutvecklare

upgrade

Ta det i små steg

Det är allt för vanligt att vi sätter för höga och drastiska mål. Inte minst kring nyår…?  
“Nej nu jäklar. Nu ska jag tillbaka till den form jag hade när jag var 25. Väck med allt sött. In med en anmälan till Klassikern. Nu kör vi!”

Ibland funkar denna strategi. Oftast inte. 

– Ju längre ifrån 25 års-strecket du är, desto mer inlyssnande mot din kropp behöver du vara. Din kropp förändras och det är naturligt.
Du behöver möta målen på den nivå som din kropp befinner sig – idag.

– Större förändringar är bättre att ta stegvis. Att till exempel börja tokträna utan att ha gjort det innan brukar leda till trasiga hälsenor och slitna knän. Från 0 till 100 och tillbaka på 0. Stor risk att det tar lång tid för kroppen att återhämta sig…och…

– .. stor risk att både självkänsla och självförtroende följer med ner i “fallet”?

Ett alternativ är att ta en sak i taget!
Spänn bågen lagom mycket. Ansträng dig. Gör det. FIRA!!! Sätt nästa delmål. Kamma dig. Dyk upp. Gör. FIRA!!!
Spänn bågen ännu lite mer…så ja! Nu är du igång och kan sätta lite mer revolutionerande mål. Heja dig!

Har du någon “uppgradering” du skulle vilja göra under 2022? Vad skulle vara ett första micro-steg för att nå detta mål?

Börja där! Ta sedan nästa steg, osv…

Vinsten med veckomål

Titeln på det här nyhetsbrevet är 2022.4, vilket ska relatera att vi nu har nu kommit till vecka 4 på detta nya år. Nu återstår 48 veckor och vill du kan du uppnå underverk i din egen utveckling genom att arbeta med små delmål sk. veckomål.

Åter till exemplet med Klassikern…Vill man göra en sådan och befinner sig ganska långt ifrån den träningsmässigt är veckomål en klok strategi. Ligger Lidingöloppet först? Börja med att se vad du går en km på idag. Ta sedan försiktig reda på vad du joggar en km på idag. Sätt upp ett realistiskt träningsprogram med tydliga veckomål och ta ett steg i taget. Gå 1 km. Gå 5 km. Jogga 500 m. Jogga 1 km…Osv.
Öka på successivt över tid och följ din plan. Kom ihåg att vara snäll mot dig själv och lyssna in både kropp och sinne. Går det för fort fram, backa ett snäpp tills du är redo att fortsätta framåt!

Vill du bli en bättre ledare? Sätt upp ett nytt “ledarträningsmål” varje vecka. “Denna vecka ska jag träna på att bli en ännu bättre lyssnare. Jag ska hålla truten och låta den jag pratar med få prata till punkt”. Nästa vecka ska jag ” Träna på att försöka att lyssna rent…utan mina egna referensramar/känslor och tankar som stör. Bara lyssna på den andra och försöka förstå vad den tänker/känner…”

Har du medarbetare är denna metod minst lika viktigt. Oftast ställer vi som chefer allt för höga och övergripande mål. Säkerställ att det övergripande målet har tydliga realistiska delmål. Gärna på veckobasis! Låt medarbetaren själv få ta fram delmålen. Följ upp delmålen regelbundet och coacha/stötta vägen fram. Det blir tydligt var medarbetaren befinner sig i sin utveckling och prestation och det blir lättare att sätta in rätt åtgärder. Dessutom bygger det upp medarbetare som tror på sig själva och som får motivation av att lyckas!

Har du inte redan prövat denna veckometod. Testa några veckor så lovar vi att du kommer att få positiva effekter!

Nyhet! Future On Board – Young professionals

Ett helt nytt koncept lanseras i dagarna inriktat på den yngre generationen, 18-30 år. Många av våra ungdomar är inte “ombord” till framtiden. Utbredd psykisk ohälsa, stor andel utan godkända slutbetyg i grundskolan, allt fler som står utanför arbetsmarknaden (Covid har försvårat det ytterligare) och många visar på svårigheter att klara de krav som ställs i arbetslivet. Vi träffar dagligen ledare som kämpar för att hantera och rekrytera unga professionella. De säger att de antingen har många ungdomar som går för fort eller inte alls. De som jobbar springer för fort och gör för mycket. Samtidigt är det för många som inte ställer upp alls eller som är mycket sköra när det kommer till motivation, eget ansvar och motståndskraft.

Vi måste överbrygga detta gap och se till att de unga klarar av arbetslivet. Vi har erfarenheten, verktygen och kunskapen för att kunna hjälpa till i lösningen av detta. Därför lanserar vi F.O.B. och Sverige är först ut. Mer info kommer!

—————————————————————————————————————-
Vi hörs snart igen! Ta hand om dig!

Tillsammans gör vi skillnad. På riktigt. 

Therese och Ola

Relaterade artiklar

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Therese har i över tio års tid framgångsrikt utvecklat ledare och organisationer – många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer. 

Therese besitter över 25 års ledarerfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef, VD och styrelseordförande. Sedan 2012 driver hon eget inom ledarutveckling där Future On Board är ett eget utvecklat koncept.

Som ledarutvecklare strävar Therese ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter

Elle Hoveman

Elle Hoveman

KOORDINATOR UNGA PROFESSIONELLA OCH MARKNADSFÖRING

Stolt ambassadör för Future On Board - Young Professionals

Efter att ha gått programmet “Jag leder mig själv – anpassat för Unga Professionella!” utvecklade jag mitt sätt att tänka och jag förstod att min framtid ligger i mina händer. Att allt jag tänker och gör påverkar hur det går för mig. Det skapar också trygghet eftersom jag kan välja och att det är upp till mig hur jag vill forma mitt liv och min framtid.

Det är därför fullt naturligt för mig att vara behjälplig när vi arbetar med unga inom Future On Board. Jag är med och fixar mycket bakom kulisserna och jag säkerställer att programmet har ett innehåll och ett språk som passar den yngre generationen. 

Jag är mycket intresserad av färg och form, så jag har även en roll i att vara delaktig i framtagningen av marknadsföringsmaterial inom Future On Board.

Jan Lauritzen

Certifierad ledarutvecklare

Med nyfikenhet och empati uppmuntrar Jan dig att både upptäcka och nå din potential. Han ger dig de verktyg och den struktur som du behöver på din utvecklingsresa mot dina mål.

Jan har närmare 30 års ledarerfarenhet som bl a VD, inköpschef, logistikchef, produktionschef och Lean-manager inom multinationella industriföretag samt som egenföretagare.  

Som erfaren ledarutvecklare har han haft uppdrag i mer än 130 företag.  Hans pragmatiska och generösa stil gör att han alltid ser möjligheter, även när livet emellanåt kan vara tufft.

Erik Waesterberg

Certifierad ledarutvecklare

Erik möter dig med ett positivt, öppet sinne och ger dig verktyg att analysera din utvecklingspotential. Med engagemang och humor får du utmanande och kloka infallsvinkar som leder dig framåt. Hans intresse av dig både som människa och i din profession ger dig handlingskraft i ditt ledarskap.

Erik är civilingenjör och har tjugo års ledarerfarenhet som VD, marknadschef och konsultchef. Hans livserfarenheter som ledare och pappa leder till ständig utveckling och närvaro i mötet med dig som kund.

Mona Brenkle Gejer

Certifierad ledarutvecklare

Mona har en förmåga att få människor att tro mer på sin egen förmåga och potential. Hon vägleder dig till insikter som stärker dig och skapar förutsättningar för din utveckling.

Hon lyfter dig och utmanar dig med inlevelse och värme. Mona är civilingenjör, har studier i management, pedagogik och psykologi, är yoga- och meditationslärare med erfarenhet som chef inom stora och medelstora företag. Hon är själv i ständig utveckling genom en omättlig nyfikenhet.

Blir du nyfiken? Boka ett förutsättningslöst möte med Mona.

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Therese har i 15 års tid utvecklat ledare och organisationer. Många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer. 

Therese besitter över 25 års ledarerfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef, VD och styrelseordförande. Sedan 2012 driver hon eget inom ledarutveckling där Future On Board är ett eget utvecklat koncept.

Som ledarutvecklare strävar Therese ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med över 20 års erfarenhet av produktutveckling och ledarskap.

Andreas har alltid brunnit för det holistiska: en balanserad helhet. Dels för att man lättare kan vara autentisk (sitt riktiga jag och inte den man tror att man ska vara), dels för att man får ett flyt i livet; både privat och professionellt. Han närmar sig allt med ett funktionellt sinne och tvekar inte på att utmana eller testa något nytt. 

Kommentarer från Andreas tidigare medarbetare: “Engagerad och positiv med proaktivt samt affärs- och målinriktad. Nyfiken och villig att alltid lära sig något nytt. Öppen för nya idéer. Tror på individen och autonomi för denne. Håller inte på med micro-management. Tålmodig lyssnare, lätt att prata med och bra på att snabbt se helhet samt förstå hur man effektivt kommer vidare. Naturlig och lugn auktoritet men kräver ingen uppmärksamhet.”

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med en drivkraft att utveckla människor inom alla områden och nå uppsatta mål.

Ola är en livsbejakande, tävlingsinriktad och positiv trebarnsfar från Höllviken. Lång och bred ledarerfarenhet från bland annat Samhall, Procurator, Bergendahlsgruppen och IKEA. 

Ola är en “tuff mjukis” som gillar att utmana och är mycket tydlig. Han värdesätter struktur och resultat samtidigt som han är en mycket god lyssnare och mån om att alla ska trivas och må bra. Humor och öppenhet är också viktigt och Ola tycker att man inte ska ta sig själv på allt för stort allvar även om man brukar allvar. 

Olas värderingar – frihet, relationer och resultat – går även igen i hans roll som ledarutvecklare. “Du ska jobba med mig för att du vill. Inte för att du måste”. Även Ola tror på långsiktiga relationer. “Det finns inga genvägar till långsiktigt varaktiga resultat. Speciellt inte inom det vi arbetar med” menar Ola.

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med över 15 års erfarenhet från olika chefsbefattningar.

Lotta Stagne har en lång erfarenhet från olika chefsbefattningar och är väl bekant med en ledares utmanande vardag och miljö. Pressen som en ledare utsätts för och besluten de måste fatta. Lottas styrka är hennes eget självklara ledarskap, som ett resultat av en högst medveten och personlig utvecklingsresa, delvis ”tack vare” en utmattning kring millennieskiftet. Hon står hon idag för ett mänskligt, modigt och närvarande ledarskap.

Med en självklar förmåga bygger hon förtroende samt öppenhet och skapar en perfekt miljö för lärande och utveckling på hög nivå. Drivkraften har alltid varit utveckling i alla former och gärna tillsammans med andra.

Meriter

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Med över tio års erfarenhet inom ledarutveckling har Therese  framgångsrikt utvecklat hundratals ledare och ledningsgrupper. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer.

Therese har en bakgrund som civilekonom och besitter över 20 års erfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef och VD.

De företag Therese arbetat med visar på stärkt tillväxt och många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Therese strävar ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter