För unga

Kom ombord!

Skaffa "manualen" för ett framgångsrikt och balanserat liv!

Att ta språnget ut i arbetslivet är många gånger förknippat med ökade och stressande krav. Både privat och i yrkeslivet. Vi vill ge dig den bästa starten och hjälpa dig att hantera denna period på ett smidigt och hälsosamt sätt. Med Future On Board får du utbildning och träning i personligt ledarskap – en ”manual” som hjälper dig komma ombord till arbetslivet. Vi vill att du ska nå dina mål på ett positivt och hälsosamt sätt! Detta är inte skola – detta är en personlig utvecklingsresa som vi gör tillsammans med dig utifrån dina förutsättningar, behov och drömmar!

Vad du får!

 • Utbildning och träning i personligt ledarskap – förmågan att leda dig själv
 • Certifikat för “Personligt ledarskap ungdomsprogram”. En gyllene biljett till
  ditt nästa jobb!
 • Kunskap och verktyg för att söka ditt nästa jobb
 • Nätverk av andra “FOB:s”
 • Nätverk av rekryteringsföretag

4 steg för att komma ombord

four steps to get on board
Steg 1: Delta i programmet för Personligt Ledarskap. På 6 livesända websessions med vår Youth coach. Du får verktyg som hjälper dig att navigera i (arbets)livet.
 
Steg 2: Praktisk tillämpning av ditt personliga ledarskap på jobbet. Din teamledare på jobbet kommer att vägleda och coacha dig till framgång
 
Steg 3: När du är klar med programmet och visat stor kompetens inom personligt ledarskap på jobbet kommer du att bli F.O.B-certifierad och få ännu fler förmåner!
 
Steg 4: Certifierade sparas i “F.O.B Rekryteringsdatabasen”. Arbetsgivare kommer att anlita en sökning efter sina nya stjärnor från denna databas

Steg 1 - Ungdomsprogram för personligt ledarskap

Detta program är speciellt utformat för unga människor och du får kunskap, verktyg och inspiration för att leda dig själv till din fulla potential! Programmet är på 6 tillfällen + en Introduktion och du kommer att lära dig mer om vem du är, dina styrkor, lära dig hur du sätter motiverande och balanserade mål – och hur du når dem! Du får också lära dig hur du kan övervinna hinder och förebygga stress och vikten av samarbete och tillit!
 
Session 1 – Självkänndom. Vem är jag?!
Hur bygga mig stark inifrån. Verktyg för att stärka min självkänsla, självförtroende, självbild. Lära mig hantera mina olika roller i livet. Jag som privatperson, arbetstagare, kompis, familjemedlem. Identifiera mina styrkor och hur jag ska använda dem i arbetslivet. 
 
Session 2 – Mina värderingar.
Vad är viktigt i mitt liv? 
Hur mina värderingar kan hjälpa mig leda mig själv på ett balanserat och tryggt sätt. 
 
Session 3 – Vad vill jag? Mina drömmar, vision och mål
Hur vill jag att min framtid ska se ut? Vad är det för skillnad på drömmar/vision/mål och hur kan jag använda dem för att leva det liv som jag önskar. Vad krävs av mig för att jag ska nå dit? Jag lär mig att sätta mål och bygga en visionboard som ger mig motivation och arbetslust!
 
Session 4 –  Hantera hinder på vägen mot mina mål 
Jag lär mig utveckla en positiv grundattityd som hjälper mig att fokusera på lösningar och möjligheter istället för problem och hot. Jag får verktyg som hjälper mig att hantera mina känslor. Hur kommunicera på ett framgångsrikt sätt – göra mig förstådd och bli förstådd. Utveckla uthållighet och motståndskraft för att bemöta motgångar och misslyckanden på vägen. 

Session 5 – Bygga turbomotivation och hantera stress
Hur ska jag tänka för att hålla motivationen uppe? Hur göra för att undvika skadlig stress? Hur hantera stressiga perioder i mitt liv. Jag lär mig att prioritera och äga min tid.

Lektion 6 – Vikten av tillit
Jag lär mig vikten av att visa tillit, tacksamhet och omtanke. Till mig själv och min omgivning.

Steg 2 - Träna ditt personliga ledarskap i din vardag

Det bästa sättet att ta till sig ny kunskap är att praktisera den. Därför är arbetsplatsen/skolan en viktig del av F.O.B dvs att du tränar dina färdigheter i din vardag.  . Är det på arbetsplatsen blir du guidad av en ledare som också är engagerad i programmet. Om du inte är anställd av en arbetsgivare idag men vill anmäla dig till ett FOB-program – kontakta oss så ser vi till att du kommer ombord!

Steg 3 - Certifiering

För att bli certifierad behöver du:

 • Delta i alla 6 seminarierna i Personligt Ledarskap
 • Få “ok” av din arbetsgivare under din arbetsperiod på dessa kriterier:
  Närvaro, Ta ansvar, Positivt tänkesätt, Samarbetsvillig, Ambitiös, Kommunikativ och Presterar enligt roll

Steg 4 - F.O.B Rekryteringsbas

När du är certifierad sparas din profil i vår exklusiva F.O.B-databas:

 • Bli uppvaktad av företag som anställer unga just nu
 • Arbetsgivare kan söka bland stjärnorna
 • Jämlikhet. Rekryterare kan inte se namn, kön eller utseende

Jag vill veta mer!

Certified leader developer with a driving force to develop people in all areas and achieve set goals.

Ola is a life-affirming, competitive and positive father of three from Höllviken. He has a long and broad management experience including companies such as IKEA, Samhall, Procurator, Bergendahlsgruppen, etc.

Ola is what you would call a ”prickly pear” – tough on the outside but soft on the inside – who likes a challenge and is also very intelligible. He values structure and results at the same time as he is a very good listener and always make sure that everyone is comfortable and well. Humor and openness are also important, and Ola thinks you shouldn’t take yourself too seriously, even if we’re dealing with serious aspects. 

Ola’s values, freedom, relationships and results, are also reflected in his role as a leader developer. “You have to work with me because you want to. Not because you have to”. Ola also believes in long-term relationships. “There are no shortcuts to long-term lasting results. Especially not in the field we work in.” says Ola.

Qualifications

Certifierad ledarutvecklare med över 20 års erfarenhet av produktutveckling och ledarskap.

Andreas har alltid brunnit för det holistiska: en balanserad helhet. Dels för att man lättare kan vara autentisk (sitt riktiga jag och inte den man tror att man ska vara), dels för att man får ett flyt i livet; både privat och professionellt. Han närmar sig allt med ett funktionellt sinne och tvekar inte på att utmana eller testa något nytt. 

Kommentarer från Andreas tidigare medarbetare: “Engagerad och positiv med proaktivt samt affärs- och målinriktad. Nyfiken och villig att alltid lära sig något nytt. Öppen för nya idéer. Tror på individen och autonomi för denne. Håller inte på med micro-management. Tålmodig lyssnare, lätt att prata med och bra på att snabbt se helhet samt förstå hur man effektivt kommer vidare. Naturlig och lugn auktoritet men kräver ingen uppmärksamhet.”

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med över 30 års erfarenhet av att utveckla individer och organisationer.

Susanne har mer än 30 års erfarenhet av att utveckla individer och organisationer genom att lyfta förmågan att kommunicera och leda, skapa starka relationer samt att stärka mod och självförtroende. 

Susanne har jobbat med allt från enskilda individer till ledningsgrupper i stora och små företag, i Sverige och Norden främst. Under de senaste 8 åren har hon varit en del av organisationen som levererar Swedish Open i Båstad. 

Susannes styrka ligger i att skapa förtroende och att våga utmana för att lyfta nivån på resultaten. Hon drivs av att bidra till att människor plockar fram och använder hela sin potential. 

Meriter

Certifierad ledarutvecklare med en drivkraft att utveckla människor inom alla områden och nå uppsatta mål.

Ola är en livsbejakande, tävlingsinriktad och positiv trebarnsfar från Höllviken. Lång och bred ledarerfarenhet från bland annat Samhall, Procurator, Bergendahlsgruppen och IKEA. 

Ola är en “tuff mjukis” som gillar att utmana och är mycket tydlig. Han värdesätter struktur och resultat samtidigt som han är en mycket god lyssnare och mån om att alla ska trivas och må bra. Humor och öppenhet är också viktigt och Ola tycker att man inte ska ta sig själv på allt för stort allvar även om man brukar allvar. 

Olas värderingar – frihet, relationer och resultat – går även igen i hans roll som ledarutvecklare. “Du ska jobba med mig för att du vill. Inte för att du måste”. Även Ola tror på långsiktiga relationer. “Det finns inga genvägar till långsiktigt varaktiga resultat. Speciellt inte inom det vi arbetar med” menar Ola.

Meriter

Certifierad ledarskapsutvecklare med ett brinnande intresse för att göra skillnad på riktigt.

Med över 6000 coachingtimmar i bagaget har Therese idag framgångsrikt hjälpt hundratals ledare på både individuell- och organisationsnivå. Hon har även coachat hundratals ungdomar i personligt ledarskap, hjälpt UF-företag att utveckla sina företagsidéer samt agerat mentor för unga entreprenörer.

Therese har en bakgrund som civilekonom och besitter över 20 års erfarenhet som marknadsdirektör, försäljningschef och VD. Idag driver hon både Future On Board tillsammans med Situationsinriktad Ledarutveckling. 

De företag Therese arbetat med visar på stärkt tillväxt och många av företagen har blivit utsedda till de främsta i sin bransch. Therese strävar ständigt efter långa kundrelationer och hon går alltid den extra milen för att varje individ ska få det som den behöver för att må bra och lyckas i sitt arbete.

Meriter