För unga

Kom ombord!

Skaffa "manualen" för ett framgångsrikt liv!

Att ta språnget ut i arbetslivet är många gånger förknippat med ökade och stressande krav. Både privat och i yrkeslivet. Vi vill ge dig den bästa starten och hjälpa dig att hantera denna period på ett smidigt och hälsosamt sätt. Med Future On Board får du utbildning och träning i personligt ledarskap – en ”manual” som hjälper dig komma ombord till arbetslivet. Vi vill att du ska kunna gå för stjärnorna och nå dina mål på ett positivt och hälsosamt sätt!

Vad du får!

 • Utbildning och träning i personligt ledarskap – förmågan att leda dig själv
 • Certifikat för “Personligt ledarskap ungdomsprogram”. En gyllene biljett till
  ditt nästa jobb!
 • Kunskap och verktyg för att söka ditt nästa jobb
 • Nätverk av andra “FOB:s”
 • Nätverk av rekryteringsföretag

4 steg för att komma ombord

four steps to get on board
Steg 1: Delta i programmet för Personligt Ledarskap. På 6 livesända websessions med vår Youth coach. Du får verktyg som hjälper dig att navigera i (arbets)livet.
 
Steg 2: Praktisk tillämpning av ditt personliga ledarskap på jobbet. Din teamledare på jobbet kommer att vägleda och coacha dig till framgång
 
Steg 3: När du är klar med programmet och visat stor kompetens inom personligt ledarskap på jobbet kommer du att bli F.O.B-certifierad och få ännu fler förmåner!
 
Steg 4: Certifierade sparas i “F.O.B Rekryteringsdatabasen”. Arbetsgivare kommer att anlita en sökning efter sina nya stjärnor från denna databas

Steg 1 - Ungdomsprogram för personligt ledarskap

Detta program är speciellt utformat för unga människor och du får kunskap, verktyg och inspiration för att leda dig själv till din fulla potential! Programmet är på 6 tillfällen + en Introduktion och du kommer att lära dig mer om vem du är, dina styrkor, lära dig hur du sätter motiverande mål – och hur du når dem! Du får också lära dig hur du kan övervinna hinder och förebygga stress och vikten av samarbete och tillit!
 
Session 1 – Självkänndom. Vem är jag?!
Hur bygga mig stark inifrån. Verktyg för att stärka min självkänsla, självförtroende, självbild. Lära mig hantera mina olika roller i livet. Jag som privatperson, arbetstagare, kompis, familjemedlem. Identifiera mina styrkor och hur jag ska använda dem i arbetslivet. 

Session 2 – Mina värderingar.
Vad är viktigt i mitt liv? 
Hur mina värderingar kan hjälpa mig leda mig själv på ett balanserat och tryggt sätt. 

Session 3 – Vad vill jag? Mina drömmar, vision och mål
Hur vill jag att min framtid ska se ut? Vad är det för skillnad på drömmar/vision/mål och hur kan jag använda dem för att leva det liv som jag önskar. Vad krävs av mig för att jag ska nå dit? Jag lär mig att sätta mål och bygga en visionboard som ger mig motivation och arbetslust!

Session 4 –  Hantera hinder på vägen mot mina mål 
Jag lär mig utveckla en positiv grundattityd som hjälper mig att fokusera på lösningar och möjligheter istället för problem och hot. Jag får verktyg som hjälper mig att hantera mina känslor. Hur kommunicera på ett framgångsrikt sätt – göra mig förstådd och bli förstådd. Utveckla uthållighet och motståndskraft för att bemöta motgångar och misslyckanden på vägen. 

Session 5 – Bygga turbomotivation och hantera stress
Hur ska jag tänka för att hålla motivationen uppe? Hur göra för att undvika skadlig stress? Hur hantera stressiga perioder i mitt liv. Jag lär mig att prioritera och äga min tid.

Lektion 6 – Vikten av tillit
Jag lär mig vikten av att visa tillit, tacksamhet och omtanke. Till mig själv och min omgivning.

Steg 2 - Träna ditt personliga ledarskap på din arbetsplats

Det bästa sättet att “internalisera” ny kunskap är att praktisera den. Därför en viktig del i F.O.B. är arbetsplatsen där du kan träna och utveckla dina färdigheter inom Personligt ledarskap och briljera i dina yrkesroller. Fullständigt guidad och coachad av en ledare som också är engagerad i programmet. Om du inte är anställd av en arbetsgivare idag men vill anmäla dig till ett FOB-program – kontakta oss så ser vi till att du kommer ombord!

Steg 3 - Certifiering

För att bli certifierad behöver du:

 • Delta i alla 6 seminarierna i Personligt Ledarskap
 • Få “ok” av din arbetsgivare under din arbetsperiod på dessa kriterier:
  Närvaro, Ta ansvar, Positivt tänkesätt, Samarbetsvillig, Ambitiös, Kommunikativ och Presterar enligt roll

Steg 4 - F.O.B Rekryteringsbas

När du är certifierad sparas din profil i vår exklusiva F.O.B-databas:

 • Bli uppvaktad av företag som anställer unga just nu
 • Arbetsgivare kan söka bland stjärnorna
 • Jämlikhet. Rekryterare kan inte se namn, kön eller utseende

Jag vill veta mer!